BAHAN-BAHAN:
- 1 biji petola dibuang kulit dan dihiris
- Cendawan
- Pucuk Suhun
- Setengah batang Carrot
- 3 biji bawang merah dihiris
- 2 biji bawang putih dihiris
- 1biji cili merah dihiris
- ikan bilis dibersihkan dan direndam
- air (setengah periuk) ikut saiz petola banyak mana
- Garam secukup rasa
- Sedikit Ajinomoto
- Minyak untuk menumis secukupnya
CARA MEMASAK:
-Panaskan sedikit minyak di dalam kuali. Tumis bawang merah, bawang putih dan ikan bilis sehingga naik aromanya.
-Selepas itu masukkan air,sayur suhun dan bila sayur suhun tersebut dah agak lembut, masukkan cendawan dan petola
-Masukkan air, garam dan ajinomoto secukup rasa
-Bila sudah masak, masukkan cili merah dan bolehlah diangkat dan dihidangkan.
No comments:
Post a Comment